עלי אמרנט מהחווה האורגנית של בן

עלי אמרנט הם עלים ירוקים עמוקים ויפים, לפעמים מפוספסים באדום וסגול וניתן לאכול אותם כשהם צעירים ורכים, אך מבושלים באופן מסורתי. הצעת הבישול הסבירה ביותר היא להקפיץ אותו עם שום, אבל אתה יכול להשתמש בו בכל מקום שבו תכלול תרד מבושל או מנגולד שוויצרי.

ירוקי אמרנט טעימים עם כמון, פלפל צ'ילי או בצל ומחזיקים היטב מנות מתובלות בעוצמה כמו קארי. לטגן, לערבב לתבשיל או להוסיף לרטבים לתוספת תזונה ומרקם או לנסות את המתכון למטה.

מהם היתרונות הבריאותיים של עלי אמרנט?

  • משפר אנרגיה: עמוסים מאוד בפחמימות, חלבונים, ויטמין K, חומצה פולית, ריבופלבין, ויטמין A, ויטמין B6 וויטמין C, עלי אמרנט מחזקים את האנרגיה בגוף.
  • מונע חוסר איזון אלקטרוליטים: עלי האמרנט הם מקור מצוין למנגן, ברזל, נחושת, סידן, מגנזיום, אשלגן וזרחן הנחוצים לשמירה על איזון מינרלים תקין בגוף.
  • תזונה מצוינת ללא גלוטן: צמחונים עם אי סבילות לגלוטן או אלו הסובלים ממחלות צליאק יכולים לעמוד במינון היומי המומלץ של חלבון מירקות אמרנט. בהשוואה למקורות צמחיים אחרים, כלומר חיטה, שיפון, אורז ושיבולת שועל, Amaranth מכיל 30% יותר חלבון עם סט שלם של חומצות אמינו.
  • משפר את העיכול: תכולת סיבים תזונתיים גבוהה (פי 3 מחיטה) בירוקים משפרת את בריאות העיכול ומפחיתה עצירות. זה קל לעיכול וטוב גם לצעירים וגם למבוגרים.
    מסייע בניהול משקל: החלבון בעלים עוזר להפחית את רמות האינסולין בדם וגם משחרר הורמון שמפחית כאבי רעב ומונע "קטסטרופה זלילה".
  • מפחית את הכולסטרול הרע: אחד היתרונות המרכזיים של עלי אמרנט הוא יכולת הורדת כולסטרול. בהיותו סיבי, ירק עלים זה יעיל בהפחתת רמות LDL בדם ומקדם ירידה במשקל.
  • טוב לחולי אנמיה: עלי אמרנט אדום עשירים בברזל (פי 5 מחיטה) מקדמים קרישה ומגבירים את תכולת ההמוגלובין וספירת תאי הדם האדומים.
  • מפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם: עלי אמרנט הם מקור תזונתי מצוין לפיטוסטרולים המוריד את לחץ הדם ומונע מחלות לב כולל שבץ מוחי.
  • סרטן נגד סרטן: נוכחות של ליזין (חומצת אמינו חיונית) יחד עם ויטמין E, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן וויטמין C עוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים האחראים להזדקנות ויצירת תאים ממאירים.

למידע נוסף על היתרונות של Amaranth: http://www.innovateus.net/health/12-health-benefits-eating-amaranth-leaves

עלי אמרנט בחלב קוקוס

  • 1 ק"ג עלה אמרנט
  • 1 ליטר מים
  • 420 מ"ל חלב קוקוס
  • 1 בצל גדול
  • 2 עגבניות גדולות
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כפית מלח
  • 1 לימון (לא חובה)

הוראות:

  1. מביאים לרתיחה מים ומלח בסיר גדול.
  2. מוסיפים עלי אמרנט שטופים ומרתיחים 15 דקות או עד שהם רכים.
  3. במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים עד שהם רכים.
  5. מוסיפים את עלי האמרנט הסחוטים היטב ומערבבים לאיחוד.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים בבישול כ-10 דקות.
  7. מתקנים תיבול או מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.

פוסטים קשורים

שייק אבטיח של ג'אזי

שייק אבטיח של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅מרענן ✅ מתוק ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! שייק...

קראו עוד
צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו!...

קראו עוד
כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! כרוב...

קראו עוד
0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך בקניות