הבבאגנוש של אנאל

סלטים (המכונה מטבלים או תוספות קטנות) הם אוכל פופולרי לשבת, המוגש בדרך כלל בשישי בערב, לצד חלה. אמנם יש הרבה אפשרויות קנויות בחנות, אבל התזונאית מאפרת, אנאל בראון, מעדיפה להכין את הסלטים שלה מאפס.

הבבא גנוש של אנאבל (סלט חצילים)

זהו סלט עיקרי במשפחתי במשך שנים. כל דודה מהצד של אמא שלי (כמו גם סבתא שלי) מכינה את הבגבנוש שלה (וכולם בטעם קצת שונה). אני מוצאת שניקוז הנוזל לפני הערבוב משפר את הטעם (סבתא שלי לא מסכימה 🙂 ). זה סלט ממכר עם חלה, אבל אנחנו אפילו אוהבים לאכול אותו עם העוף שלנו!
חציל הוא ירק דל קלוריות מלא בסיבים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. עם זאת, זהו צל, אז אם אתה רגיש לגלי לילה, היזהר!

רכיבים

3 חצילים בינוניים
2-3 כפות. חומץ לבן
1 כפית. מלח
3-4 שיני שום טחונות
2-3 כפות גדושות. מיונז

            שבת סלטים של אנאל

הוראות

– מכינים רשת לתנור עם נייר פרגמנט. מחממים את התנור ל-200 C.
– פורסים את החצילים לאורך באמצע.
– מניחים את חצאי החצילים על רשת התנור, עם הפנים כלפי מטה (כך שהקליפה חשופה).
– אופים את החצילים בתנור (איפשהו בין תחתית התנור למרכז, אך לא למעלה) כ-60-80 דקות*. אתה לא רוצה שהפנים של החצילים יהפכו כהים מאוד. אם הם מתחילים להתכהות, הרם את המתלה גבוה יותר.
– מוציאים מהתנור כשהחציל מוכן (ראה * למטה). תנו לחציל להתקרר.
– הופכים את החצאים, ובעזרת כף, מוציאים את הבשר לפורס מאסטר (או מעבד מזון. אם אין לכם, מעבירים לקערה רגילה. מניחים את הבשר על קרש חיתוך וקוצצים דק עם סכין גדולה, ואז להעביר לקערה).
– אם אפשר, תנו לבשר לשבת שם זמן קצר (מינימום 30 דקות). זה יאפשר לנוזל הנוסף להצטבר, שאותו תוכל לשפוך בזהירות לכיור.
– מוסיפים את שאר המרכיבים למאסטר סלייסר/מעבד/קערה, ומערבבים היטב. (אם לא משתמשים בפורס/מעבד, אז לאחר ניקוז הנוזלים, מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים דק בסכין גדולה, עד שהחציל כבר לא חוטי. מעבירים חזרה לקערה, ואז מוסיפים את שאר החומרים).
– השום ממש בולט במתכון הזה, אז אם השום שלך לא מספיק, הוסיפו עוד שן עד שהוא.
התאם לפי הטעם, ובתיאבון!

*הערה: אני בדרך כלל אופה אותם במקביל עם משהו אחר בתנור. אז אם התנור הוא 180 ולא 200, אני פשוט אופה אותם יותר, תוך הקפדה לא לתת להם להישרף. בשר חצילים צריך להיות מעט שזוף. אם הוא עדיין לבן, הוא זקוק לזמן תנור נוסף.

פוסטים קשורים

שייק אבטיח של ג'אזי

שייק אבטיח של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅מרענן ✅ מתוק ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! שייק...

קראו עוד
צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו!...

קראו עוד
כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! כרוב...

קראו עוד
0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך בקניות