לימס טעים

עונת הליים בישראל קצרה – במיוחד בהשוואה לשאר פירות ההדר. בעלי ואני עוקבים אחר הסימנים הראשונים של הכדורים הירוקים היפים והטעימים, ואז אנחנו קונים כמה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לאורך כל הזמן שהם זמינים. כשהגענו הביתה, אנחנו סוחטים את כל המיץ הצני ומקפיאים אותו במגשי קוביות קרח. בסופו של דבר אנחנו מקבלים מספיק תיקים עם רוכסן מלאים בקוביות שיספיקו לנו כל השנה.

מה אנחנו צריכים כל כך הרבה מיץ ליים בשביל שתשאלו… מלבד להחיות את מי השתייה שלנו; ליים הם מרכיב חשוב בבישול מקסיקני, הודי, אמריקה הלטינית ודרום מזרח אסיה. השימושים מוגבלים רק על ידי הדמיון שלך!

להלן רק כמה הצעות.

הכנה:

כדי לחלץ את כמות המיץ המקסימלית, הקפידו שהליים יהיו בטמפרטורת החדר, וגלגלו אותם בחוזקה קדימה ואחורה מתחת לכף היד כמה פעמים – זה עוזר לפרק חלק מסיבי הבשר. לחילופין, יש לחמם אותם במיקרוגל כ-30 שניות, תלוי בגודל הליים – התחממותם גם עוזרת להם לוותר על עוד מיץ.

אורז כוסברה ליים2 כוסות מים
1 1/4 כוס אורז
1 כף חמאה
½ כפית מלח
½ כוס כוסברה טרייה טחונה
2 כפות מיץ ליים טרי
1 כפית גרידת ליים טרייה

להכין:

  1. מניחים מים, אורז, חמאה ומלח בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים לרתיחה; מבשלים כ-15 דקות או עד שהמים נספגים.
  2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה כוסברה, מיץ ליים וגרידה. הניחו לטעמים להתמזג יחד לכמה דקות, מכוסה, לפני ההגשה

ממרח אבוקדו קרמי

3 אבוקדו בשל
2 כפות מיץ ליים טרי, זה בערך 2 ליים עסיסיים
1 כפית רוטב טבסקו
1 שן שום, כתושה
½ כפית מלח ים

להכין:

חוצים את האבוקדו לשניים לאורכם, מסירים את האבנים ומקלפים. מכניסים את האבוקדו למעבד מזון עם מיץ הליים, הטבסקו, השום ומלח הים. מערבבים עד לקבלת קרם ירוק בהיר ואלגנטי.
מעבירים את השמנת לקערה, מכסים ומצננים עד להגשה.
מגישים כמטבל עם שבבי טורטייה או פריכיות אורז.

שייק ליים

1 כוס יוגורט דל שומן
3 מנגו, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 אינץ'
2 כפות מיץ ליים טרי
2 כפות סוכר קונדיטורים לפי הטעם (או סטיביה או דבש לפי הטעם)
1 מגש קוביות קרח

מניחים את היוגורט, המנגו, מיץ הליים, סוכר הקונדיטורים וקוביות הקרח בבלנדר. לערבב עד לקבלת תערובת רשלנית.

 

פוסטים קשורים

שייק אבטיח של ג'אזי

שייק אבטיח של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅מרענן ✅ מתוק ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! שייק...

קראו עוד
צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו!...

קראו עוד
כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! כרוב...

קראו עוד
0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך בקניות