פורסלן מושלם

מזהים את העשב הזה שגדל בגינה שלכם? המזיק הקטן והמקסים הזה בעצם מלא בתזונה! זה נקרא Purslane והוא יתרון בריאותי עצום כאשר הוא עובר למטבח המטבח שלך. הנה כמה סיבות להוסיף פורסלן לתזונה שלך:

1 חומצות שומן אומגה 3. חומצות השומן אומגה 3 בפורסלן מתפקדות כדלק למוח, כמניעה להתקף לב וטיפול בדיכאון.

2 נוגדי חמצון. הצמח מלא בנוגדי חמצון, המעכבים את הנזק לתאים ומאטים את ההזדקנות.

3 סידן ומגנזיום. אכלו פורסלן כדי לשמור על בריאות העצמות, השיניים והשרירים.

4 אשלגן. הוסף פורסלן לתזונה היומית שלך, כי האשלגן בעלים מסייע בשמירה על לחץ הדם שלך.

5 ברזל. רוב האנשים חושבים שהם יכולים להשיג ברזל רק מבשר אדום ושעועית. אבל פורסלן הוא גם מקור טוב לברזל.

6 בטא קרוטן. אולי אינכם חושבים שהפורסלן הוא מקור עשיר לבטא-קרוטן, לאור צבעו הירוק, זהו אחד היתרונות הגדולים ביותר של הצמח.

7 הידרציה. פורסלן הוא 93 אחוז מים. אכלו את הצמח כדי לתדלק תאים מיובשים.

8 גלוטתיון. נוגד חמצון זה עוזר לייצר מלטונין. זה חשוב מכיוון שמלטונין מווסת את מעגלי השינה והערות.

9 בטליין. פורסלן מכיל בטאאין, נוגד חמצון המונע מכולסטרול לפגוע בכלי הדם. זו הסיבה שידוע לפורסלן כבעל השפעה חיובית על רמות הכולסטרול LDL.

10 טריפטופן. פורסלן מכיל חומצת אמינו חשובה זו המווסתת את מצב הרוח. אכילת פורסלן יכולה להילחם בדיכאון.

אז, עכשיו כשאנחנו יודעים כמה נפלאים העלים המשיים והירוקים האלה הם עבור הגוף שלנו, השאלה היא מה אנחנו עושים איתם?

שוטפים את העלים ומסירים מהגבעולים. השתמש באחד מהמתכונים למטה. תהנה!

פסטו פורסלנה

קוצצים כוס עלים גס ומניחים בבלנדר עם הרבה שמן זית, שן שום, מיץ לימון, פרמזן, וכל אגוז לבחירתכם. דופק, ויש לך פסטו פורסלנה.

  • סלט פרסי פורסלנה
  • 2 כוס עלי פורסלנה
  • 5 מלפפונים קטנים וללא גרעינים, קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות
  • 4 עגבניות שזיפים מוצקות חתוכות לחתיכות קטנות
  • 1 בצל קטן (אדום או צהוב), חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 כפית נענע מיובשת
  • 1/3 כוס שמן זית או שמן צמחי
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  1. בקערת ערבוב גדולה משלבים פורסלנה, מלפפון, עגבניות, בצל ונענע מיובשת.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

פיתה פורסלן ממולא

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 עגבנייה, קצוצה דק
  • 1 פלפל אדום, קצוץ
  • מלח לטעימה
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כמון לפי הטעם
  • 1 צרור פורסלן, קצוץ

למילוי מחממים שמן זית על אש בינונית. מטגנים בצל ופלפל אדום כמה דקות. זורקים לתוכו עגבניות ומבשלים עד לריכוך. קחו אותו מהאש והוסיפו פורסלנה כשהוא עדיין חם. מכיוון שהפורסלן הוא עשב שביר מאוד, החום הזה מספיק לו. מתבלים אותו בתבלינים ומלח, מערבבים היטב. תן לזה להתקרר. מכניסים לפיתה חמימה וטרייה. טעים!

 

פוסטים קשורים

שייק אבטיח של ג'אזי

שייק אבטיח של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅מרענן ✅ מתוק ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! שייק...

קראו עוד
צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

צ'יפס הטוב ביותר בעולם של ג'אזי!

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו!...

קראו עוד
כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

כרוב אדום בלסמי של ג'אזי

הנשיכות של ישראל מוכר גם בשם ג'אזי היא אנינית של כל דבר ידידותי לצליאק וללא גלוטן, היא פיתחה כמה מתכונים נפלאים קלים, פריכים וטעימים תוך שימוש במוצרים ישירות מהחווה. בתאבון! ✅קריספי ✅ללא גלוטן ✅טעים מבשלים אותם כצדדים או עיקריות - לא תתאכזבו! כרוב...

קראו עוד
0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך בקניות